BOSAN? Plays.org kan ada!!!

 Assalammualaikum dan Salam Sejahtera


Aku lahir pada zaman yang mana kalau nak main games dekat komputer kena pergi cyber cafe which is pada masa tu hanya lepas waktu sekolah je boleh pergi, itupun kalau sempat kumpul duit belanja sekolah yang bapak aku bagi.


Zaman silih berganti, lepas sekolah rendah aku dapat rezeki masuk sekolah asrama penuh, happy oooo sebab memang aku yang mohon sendiri.  Benda paling best masa masuk SBP ialah dorang ada makmal komputer ...syok oooo.

Sekolah aku sekolah yang mana semua pelajar nya adalah Lelaki, jadi nak cari geng yang sekepala memang syok lah, setiap kali kelas Bahasa Inggeris cikgu mesti bawak masuk makmal komputer untuk belajar secara interaktif, dan setiap kali tu lah kami akan curi2 main games during the class, (kadang2 teacher bagi rest 10min camtu, so dapat lah main kejap) hehhehe.

 

 Ditakdirkan Tuhan keputusan SPM aku Alhamdulillah baik, aku dapat sambung belajar ke Universiti, dan during that time pun aku masih addicted to komputer games. Di Universiti lagi syok, sebab all the time aku boleh spend time duduk makmal komputer sebab banyak assignmen kena buat guna komputer.  


BUT everything change when the Fire Nation Attack....ehh silap skrip, hahaahhaha.


Tapi semuanya berubah selepas tamat zaman belajar dan masuk zaman kerjaya, pada mula kerjaya aku banyak terlibat dengan aktiviti luar yang mana kena lawat kawasan out from office gitu.  Tapi sejak C0v!d melanda dunia dimana rata2 semuanya kerja atas talian aku pun tak terkecuali.


Sejak dari hari pertama kerja dari rumah aku dah mula rasa bosan, ya lah sebelum ni kerja semuanya libatkan aktiviti luar mana tak terkejut dibuatnya tiba2 kena kerja dari rumah.  


Mula2 rasa bosan tu memang tak boleh dibawak bincang, puas macam2 aku buat nak hilangkan bosan waktu kerja kat rumah tu.  Last2 kawan aku suggest satu site main pelbagai games online percuma, dia tahu kawan nya ni giler main game.


Plays.org . Ini lah website yang buat aku happy sejak PKP melanda dimana aku kena kerja dari rumah. Plays.org ni dia satu website yang bagi korang main macam2 game secara percuma, bagi aku game dia rata2 syokk ooo, dia ada lebih dari 3000 games yang korang boleh pilih nak main terus dari website dia, 3000 weii bukan 30 tau...berpinar mata nak buat pilihan.

 

                                                            Click here to play

Benda paling best tentang Plays.org ni kan, semua game dia jenis yang memang fun yang mana korang tak payah nak register, tak payah download dan senang just klik then korang main terus, tak payah pening2.  Lagipun semua game dia ringan je tak lah lag macam korang main game yang kena ada internet yg laju.

 

Fun Facts, korang tahu tak yang main game ni boleh buatkan otak korang cergas, dari segi berfikir pantas, lebih mahir dalam bahasa inggeris dan game jugak boleh buat kita lupa akan stress yang sedang kita alami, so just enjoy seatback dan relax main game kat Plays.org.   

 


                                                                 Click here to play


Aku sekarang tengah addicted dan seronok main game Adventure Time - Break The Worm, game ni syokk buat aku lepas rindu kat dia punya actual cartoon. Korang memang patut cuba main game kat Plays.org ni serius tak kan menyesal.


 

 Can click the below link to play game that i played

Adventure Time - Break The Worm https://plays.org/adventure-time-break-the-worm/Post a Comment

0 Comments