Solitaire Mengimbas Zaman Remaja Bermain Komputer

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera 


Game dan aku memang tak asing lagi, lagi2 kalau games komputer memang layan. Solitaire antaranya game yg aku membesar main game ni back in 2000's.  Yelah kan zaman budak2 baru nak kenal komputer game ni lah yg seronok main, biasalah masa tu perak lagi.


Zaman 2000's Dan Komputer

Aku lahir pada lewat tahun 80's yang dimana pada masa aku membesar sekitar tahun awal 2000's dimana waktu tu Malaysia dah mula celik bab komputer pada rakyat yg kurang berkemampuan. 

Zaman tu memang hampir setiap hari lepas habis sekolah aku akan ke CC (cyber cafe) untuk main game, waktu tu 3jam hanya RM2 saja so boleh dikatakan berpatutan.  Setiap kali datang situ mesti main game hahaha, kalau tak CS (counter strike) mesti half life tapi Solitaire memang wajib main dulu.

Nak dijadikan cerita, ada satu pagi tu bapak aku dengan gembiranya cakap kat aku "hari ini babang balik rumah terus ya lepas habis sekolah", the whole day aku kat sekolah keep wondering ada apa bapak aku ni nak buat surprise  kali ni.

Hari tu habis sekolah aku langsung balik ke rumah terus, dan dengan gembiranya bapak aku cakap, "ni bapak beli komputer untuk babang, kongsi guna dengan kakak ya" , oh my waktu tu rasa gembiranya hati puas aku peluk bapak๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š.

Sejak ada Komputer sendiri kat rumah aku mula belajar menaip dan of course game memang main tapi ada limit sehari 2jam je...heheheh jadilah kan jadi dapat main solitaire dan Pinball.

Kisah sedihnya aku dapat rasa main komputer kat rumah tak lama sebab aku dapat masuk Asrama so masa cuti sekolah je lah aku main Komputer kat rumah tu๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ. Kisah menariknya aku tak kekok bila menaip kerja kursus kat Microsoft Word๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ sebab bapak aku keep pushing me to learn how to menaip.

Kenapa aku suka sangat main Solitaire ni sebab masa tu aku dapat habiskan waktu dengan bapak aku, kami akan main dan gelak sama2, bagi aku waktu tu memang sangat seronok dan tak akan dapat bila aku besar nanti. I love my bapak so much


Fakta Menarik Tentang Game Solitaire



Post a Comment

1 Comments