Kebaikan Apotec untuk Bapak Dikampung

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera




Lagi beberapa hari je lagi kita nak sambut Hari Raya Haji, harapnya negara kita sentiasa dilindungi dari Virus Covid-19 supaya boleh lah kita sambut bersama orang yang tersayang.


Tahun ni merupakan tahun yang sukar untuk semua, lagi² bagi orang bujang macam aku yang merantau meninggalkan orang tua di kampung demi mencari rezeki.

Kerisauan aku terhadap Bapak yang dikampung sangat meresahkan aku tatkala virus yg melanda ketika ini sebab ayah duduk sorang ² lepas mak meninggal.

Umum mengetahui yang semua orang tak dapat pulang ke kampung halaman pada Hari Raya Aidilfitri yang lepas.

Rindu pada kampung halaman membuak² dan bila je kerajaan umum rentas negeri dibuka aku terus balik kampung di Balik Pulau, Pulau Pinang.




Jadi pada Hari Raya Aidil Adha kali ni aku tak sabar nak balik kampung lagi sebab kali ni aku ada hadiah khas untuk my one and only bapak iaitu Produk dari Apotec berupa Curmax Turmeric dan Omega 3 Fish Oil dan Apple Cider Vinegar with Honey.




Harap bapak aku kali ni lebih sihat dan sentiasa berupaya untuk jalani hidup dikala usia tua nya.

Sebenarnya aku jarang bagi produk makanan tambahan macam ni kat bapak aku, sebab my bapak dia lebih gemar amalkan makan makanan ulam² dan herba kanpung.

Tetapi lepas aku baca kebaikan dan khasiat produk ni aku jadi teruja nak bagi kat bapak aku.


Kebaikan dan Khasiat

1. Curmax Turmeric



Kunyit sememangnya terkenal dengan khasiat nya yang baik untuk anti radang untuk cegah sel kanser.

Kebaikan kunyit dia boleh membantu mengurangkan kadar kolesterol dalam darah dan mengawal tekanan darah tinggi memang sesuai untuk my bapak sebab dia ada tanda awal darah tinggi.

Kunyit juga boleh jadi ubat untuk kurangkans risiko sakit jantung kerana adanya curcumin ianya mampu meningkatkan kadar HDL-cholesterol and mengurangkan kadar total cholesterol, triglyceride and LDL-cholesterol levels.


Lepas je baca kebaikan nya lagi semangat nak bagi kat bapak bila balik kampung..hehe


Antara kelebihan lain produk Apotec Curmax Turmeric adalah:

1. Salah satu bahan iaitu CurcuWIN® telah dipatenkan: Bahan ini telah ditingkatkan kadar penyerapannya ke dalam tubuh badan dengan mengunakan UltraSOLTM. UltraSOLTM adalah technology unik yang mampu menukarkan lipophilic compounds dan curcuminoids yang mempunyai kadar penyerapan lemah kepada bahan larut air.


2. Highly bioavailable- 46 times higher than std. curcumin.

3. UltraSOLTM – Meningkatkan kadar penyerapan curcuminoid molecules dengan melindungi curcuminoid dari teroksida dan diserang oleh enzim

4. UltraSOLTM – Meningkatkan kadar ketahanan curcuminoids yang boleh tahan sehingga 12 jam.

5. Pengeluarannya yang diiktiraf oleh GMP.

Selain orang tua, golongan yang sesuai mengambil Apotec Curmax Turmeric adalah:

1. Yang ingin menjaga kesihatan dan meningkatkan system imunisasi.
2. Yang mengalami kesakitan sendi (osteoarthritis and rheumatoid arthritis).
3. Yang ingin menghindari dari mengalami sakit jantung.

Cara pemgambilan Apotec Curmax Turmeric ialah makan dua biji sehari selepas makan atau satu biji selepas makan, dua kali sehari.



2. Omega 3 Fish Oil





Orang dewasa yang sihat memerlukan sekurang-kurangnya 250-500mg sehari dengan gabungan DHA dan EPA

Coronary artery heart disease patients kena ambil sekurang-kurangnya 1,000mg sehari bagi keperluan jantung.


Dengan adanya Apotec Omega-3 Fish Oil yang mengandungi EPA 650mg dan DHA 260mg dari sebiji kapsul cukup untuk orang dewasa biasa.

Apa yang baiknya Fish Oil ni untuk kesihatan kita. Kebaikkannya ialah:

1. Mengawal kadar tekanan darah. Minyak ikan ketara boleh menurunkan paras trigliserida anda. DHA juga boleh meningkatkan HDL atau “baik” kolesterol.

2. Mengurangkan risiko penyakit jantung.

3. Minyak ikan boleh membantu
mengurangkan kesakitan dan keradangan sendi.

4. Mampu membantu mengelakkan komplikasi mata yang berkaitan dengan diabetes.

Kelebihan Apotec Omega-3 Fish Oil yang tiada pada brand lain adalah: 

1. Kandungan Omega 3 yang tinggi, tiga kali ganda khasiatya berbanding kapsul minyak ikan yang biasa

2. Kapsul yang lembut.

3. Highest purity – molecular distillation 
Selain orang tua, golongan yang sesuai mengambil Apotec Omega-3 Fish Oil adalah bagi mereka yang.

ingin menjaga kesihatan dan meningkatkan system imunisasi.

mengalami kesakitan sendi (osteoarthritis and rheumatoid arthritis).

nak menghindari dari mengalami sakit jantung.

Cara pemgambilan Apotec Omega-3 Fish Oil ialah makan 1-2 biji sehari selepas makan atau seperti yang dinasihatkan oleh doctor. Sila rujuk doctor jika terdapat sebarang alahan.


3. Cider Vinegar with Honey


Kebaikan Dan Kelebihan Apotec Apple Cider With Honey

1. Cuka sari epal yang diperkaya dengan madu. Madu memberikan rasa yang sedikit manis dan berkhasiat. Madu juga sangat berkhasiat. Ianya mengandungi mineral, vitamin dan bersifat antioksidan yang menghancurkan radikal bebas dan melambatkan penuaan.

2. 100% asli dan selamat - Tanpa bahan tambahan; tanpa gula tambahan, tanpa pengawet, tanpa pewarna atau perasa tiruan, tanpa bahan kimia.

3. Berkesan - Membekalkan nutrien yang komprehensif dan membawa manfaat kesihatan kepada pengguna.

4. Rasa yang sedap, menyegarkan dan menyihatkan badan.

5. Dapat mengurangkan berat badan.

6. Tinggi dengan serat dan cepat rasa kenyang.

7. Meningkatkan penyerapan zat besi.

8. Membantu mengeluarkan zat besi dari makanan yang dimakan sehingga dapat digunakan ke seluruh badan.

9. Melegakan sembelit.

Bahan Utama Apotec Apple Cider With Honey
● Air
● Madu
● Jus Epal Pekat
● Cuka

Arahan Penggunaan :
Campurkan 2 sudu atau 30ml cuka epal dengan 180ml air suam dan kacau rata, minum selepas makan.


Nak Beli Kat Mana Produk Apotec


Sempena Hari Raya Haji kali ni Constant Farmasi tengah buat sales untuk produk yang abam bagi kat my bapak, korang boleh cek kat Link bawah ni.




Sales : Belian Jimat


Untuk info lanjut tentang produk dari Apotec ni korang boleh visit link kat bawah.

Facebook : Apotec Malaysia
Instagram : @apotecnushine
Promotion: Apotec Sales
WhatsApp : +60122484018

Post a comment

1 Comments

  1. Mesti seronok bapak dapat supplemen untuk kesihatan dia

    ReplyDelete